Ανάλυση παραγράφου

notepad-117597_960_720

Πώς γράφω μια παράγραφο

Νωρίς το πρωί ο Πέτρος ξύπνησε ανήσυχος. Στην πραγματικότητα, ελάχιστα είχε κοιμηθεί εκείνη τη νύχτα. Δεν είχε προλάβει να προετοιμαστεί σωστά για το διαγώνισμα στα Μαθηματικά κι έβλεπε εφιάλτες. Τον κυνηγούσαν χοντροί κύβοι, θυμωμένα τρίγωνα και άγριοι ρόμβοι, με απειλητικές διαθέσεις! Η δασκάλα του τον είχε προειδοποιήσει: «Πέτρο, είναι η τελευταία σου ευκαιρία να βελτιώσεις το βαθμό σου» του είχε πει. Μάλλον θα την απογοήτευε και πάλι!

Ανάλυση παραγράφου

Θεματική πρόταση: Νωρίς το πρωί ο Πέτρος ξύπνησε ανήσυχος.

Προτάσεις στήριξης: Στην πραγματικότητα, ελάχιστα είχε κοιμηθεί εκείνη τη νύχτα. Δεν είχε προλάβει να προετοιμαστεί σωστά για το διαγώνισμα στα Μαθηματικά κι έβλεπε εφιάλτες. Τον κυνηγούσαν χοντροί κύβοι, θυμωμένα τρίγωνα και άγριοι ρόμβοι, με απειλητικές διαθέσεις! Η δασκάλα του τον είχε προειδοποιήσει: «Πέτρο, είναι η τελευταία σου ευκαιρία να βελτιώσεις το βαθμό σου» του είχε πει.

Κατακλείδα: Μάλλον θα την απογοήτευε και πάλι!

ΑΣΚΗΣΗ 1: Ονόμασε τα μέρη της παρακάτω παραγράφου.

Ξαφνικά, είδα στον ουρανό να αιωρείται ένας γάτος. Στα χέρια του κρατούσε μια ανοιχτή ομπρέλα και ταξίδευε στον απέραντο ουρανό. Ο γάτος φαινόταν πολύ ευτυχισμένος και απολάμβανε την διαδρομή.

ΑΣΚΗΣΗ 2: Συνέχισε την παρακάτω παράγραφο. Σου δίνεται η θεματική πρόταση.

Τελικά, τα δυο παιδιά εμφανίστηκαν λαχανιασμένα στο κατώφλι της εξώπορτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *